Doga─Ĺanja

ECONOMIC POLICY DEBATE

Zagreba─Źka inicijativa u suradnji sa Zakladom Konrad Adenauer, u srijedu, 05. studenog 2014., organizirala je ─Źetvrtu konferenciju u nizu pod nazivom "Transatlantsko partnerstvo: SAD - EU", a kao dio projekta "Economic Policy Debate". Tema konferencije bili su trenutni geopoliti─Źki i gospodarski izazovi te suradnja izme─Ĺu SAD-a i EU.

ECONOMIC POLICY DEBATE

Zagreba─Źka inicijativa u suradnji sa Zakladom Konrad Adenauer i Uredom za informiranje Europskog parlamenta, u srijedu, 7. svibnja 2014., organizirala je tre─çu konferenciju pod nazivom "Moment of Truth - The Relevance of the EP Election for CroatiaÔÇÖs Future" kao dio projekta "Economic Policy Debate".

ECONOMIC POLICY DEBATE

Druga konferencija u nizu diskusija "Economic Policy Debate" pod nazivom Hrvatska prora─Źunska politika na raskri┼żju odr┼żala se 05. velja─Źe 2014. godine pred izabranom publikom ekonomista, gospodarstvenika, politi─Źara i predstavnika medija.

ECONOMIC POLICY DEBATE

U organizaciji Zagreba─Źke inicijative i Zaklade Konrad Adenauer, 02. listopada 2013. odr┼żana je prva konferencija u nizu diskusija "Economic Policy Debate". O izazovima za hrvatsku ekonomiju nakon pristupa Europskoj uniji govorili su guverner Hrvatske narodne banke prof.dr.sc. Boris Vuj─Źi─ç, gospodarski strateg CDU-a i zastupnik u njema─Źkom Bundestagu, dr. Joachim Pfeiffer te zastupnik u Hrvatskom saboru, Domagoj Milo┼íevi─ç. Raspravu je moderirao Bruno Lopandi─ç, savjetnik za me─Ĺunarodne odnose u Hrvatskoj gospodarskoj komori. Intervju s dr. Pfeifferom nakon konferencije dostupan je na sljede─çoj poveznici: http://www.vecernji.hr/kompanije-i-trzista/pfeiffer-srezite-deficit-i-ne-dizite-vise-poreze-ili-cete-bankrotirati-624172

Peti u Europi po vrijednosti imovine

Republika Hrvatska prema vrijednosti imovine nalazi se na petome mjestu u Europi, me─Ĺutim po kriteriju djelotvornosti upravljanja nalazi se pri dnu europske ljestvice. Dr┼żavna imovina iznosi 31,4 milijarde eura, ili 68 posto vrijednosti hrvatskog bruto doma─çeg proizvoda (BDP), dok u ostalim zemljama dr┼żavna imovina prosje─Źno ─Źini tek tre─çinu BDP-a.

Predstavljeni rezultati dva istra┼żivanja

U auli Rektorata Sveu─Źili┼íta u Zagrebu, u organizaciji Zaklade Konrad Adenauer, Instituta Ivo Pilar i Pravnog fakulteta te uz organizacijsku podr┼íku Sveu─Źili┼íta u Zagrebu, odr┼żana je konferencija "Gospodarsko stanje Hrvatske i post-krizne strategije".

Izgradnja bioplinskih postrojenja
┬ę Agrokor.hr

U Agrokoru je danas potpisan ugovor za izgradnju prvog bioplinskog postrojenja instalirane snage 1 MW izme─Ĺu tvrtki GH-Holding iz Slovenije i Agrokor energije. Prvo Agrokorovo bioplinsko postrojenje bit ─çe izgra─Ĺeno na lokaciji Gradec kraj Vrbovca.

Vrijednost preuzimanja 93 milijuna eura
┬ę Vipnet.hr

Predstavnici Vipneta i BEWAG-a, vlasnika B.neta, potpisali su ugovor kojim ─çe Vipnet ste─çi 100 posto vlasni┼ítva u B.netu. Ukupna operativna vrijednost transakcije uklju─Źuju─çi i preuzimanje ukupnog duga iznosi 93 milijuna eura (┼íto u ovom trenutku iznosi 690 milijuna kuna). Zavr┼íetak transakcije se o─Źekuje u drugoj polovici 2011. godine, a podlo┼żna je odobrenju Agencije za za┼ítitu tr┼żi┼ínog natjecanja.

Udvostru─Źenje proizvodnih kapaciteta

Eurocable Group danas je otvorio novu tvornicu u Jakovlju pokraj Zaprešića u kojoj je zaposleno sto radnika i koja će znatno povećati proizvodne kapacitete Grupe. Tvornica je namijenjena proizvodnji vodova i kabela za napone do jednog kilovolta.

300 milijuna kuna vrijedna investicija
┬ę pharmas.hr

U poslovnoj zoni Mi┼íi─Źka u Popova─Źi danas je otvorena PharmaS-ova tvornica generi─Źkih lijekova, 300 milijuna kuna vrijedna investicija Luke Raji─ça. Tvornica se prostire na 6.400 ─Źetvornih metara na kojima se nalaze suvremeni laboratorij za ispitivanje kvalitete lijekova, pogon za proizvodnju, skladi┼íte i uredski prostori.