warning: Parameter 1 to profile_load_profile() expected to be a reference, value given in /home/inicijat/public_html/includes/module.inc on line 476.
Alstom najbolje veliko poduze─çe

Dodijeljene Zlatne kune za 2010. godinu

Zlatna kuna

Hrvatska gospodarska komora dodijelila je nagradu 'Zlatna kuna' za 2010. godinu. U kategoriji velikih poduze─ça pobjedu je odnio Alstom Hrvatska, me─Ĺu srednjim tvrtkama nagra─Ĺen je IN2, a me─Ĺu malim poduze─çima najboljim je progla┼íen ALTPRO.

ALTPRO je zagreba─Źko poduze─çe koje se specijaliziralo za proizvodnju i razvoj ure─Ĺaja napredne tehnologije za ┼żeljezni─Źku industriju, IN2 je zagreba─Źka tvrtka specijalizirana za razvoj i primjenu velikih IT sustava, dok se Alstom bavi konstruiranjem, proizvodnjom i servisiranjem opreme za energetska postrojenja te transportni sektor.

Najboljom bankom proglašena je Erste banka, a najboljim osiguravajućim društvom Allianz.

Ovom prilikom 17 proizvoda dobilo je pravo korištenja znaka "Hrvatska kvaliteta", a 10 njih odsada će krasiti znak "Izvorno hrvatsko".

Dodijeljene su i dvije Zlatne kune za inovacije. Dipl. ing. Neboj┼ía Bo┼íkovi─ç Zlatnu kunu za inovaciju dobio je zahvaljuju─çi 'Banko pneumatskoj brusilici', a mr. sc. Petar ─îovo nagra─Ĺen je za 'prototip robotskog sustava za asistiranje u kirurgiji - ROKI'.