warning: Parameter 1 to profile_load_profile() expected to be a reference, value given in /home/inicijat/public_html/includes/module.inc on line 476.
Turisti─Źka infrastruktura ─Źetvrta

Hrvatski turizam 34. na svjetskoj ljestvici konkurentnosti

World Economic Forum (WEF) predstavio je ─Źetvrti 'The Travel & Tourism Competitiveness Report', izvje┼í─çe koje detaljno analizira konkurentnost dr┼żava u podru─Źju turizma. Ove godine obuhva─çen je rekordan broj od ─Źak 139 zemalja, a Hrvatska je u ukupnom poretku zauzela vrlo dobro 34. mjesto, kao i 2009. godine.

Najbolji rezultat je, kao i u svim dosada┼ínjim izdanjima, ostvarila ┼ávicarska. Svih pet prvih mjesta zauzimaju europske zemlje, a me─Ĺu prvih 20 ─Źak 14 ih je sa 'Starog kontinenta'. Tako je na drugom mjestu Njema─Źka, a slijede Francuska, Austrija, ┼ávedska, SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, ┼ápanjolska, Kanada i Singapur.

Hrvatska je najbolje rangirana u podru─Źju poslovnog okru┼żenja i infrastrukture, gdje smo s 4,58 bodova zauzeli 36. mjesto na svjetskoj listi. Za regulatorni okvir dobili smo 5,02 boda (42. mjesto), a u podru─Źju ljudskih, kulturnih i prirodnih resursa 4,23 (43. mjesto).