warning: Parameter 1 to profile_load_profile() expected to be a reference, value given in /home/inicijat/public_html/includes/module.inc on line 476.
Izgradnja bioplinskih postrojenja

Novo Agrokorovo ulaganje od milijardu kuna

┬ę Agrokor.hr

U Agrokoru je danas potpisan ugovor za izgradnju prvog bioplinskog postrojenja instalirane snage 1 MW izme─Ĺu tvrtki GH-Holding iz Slovenije i Agrokor energije. Prvo Agrokorovo bioplinsko postrojenje bit ─çe izgra─Ĺeno na lokaciji Gradec kraj Vrbovca.

Plan Agrokor energije je izgradnja bioplinskih postrojenja ukupne instalirane snage cca 30 MW u sljede─çih 5 godina. Procijenjena vrijednost investicije za ovaj projekt iznosi 1 milijardu kuna.

Po─Źetak je to velikog Agrokorovog projekta gradnje bioplinskih postrojenja na bazi organskog otpada i otpada nastalog u procesu proizvodnje u prehrambenoj industriji. Osposobljavanjem farmi da se same rje┼íavaju otpada ─çe se ne samo u┼ítedjeti na tro┼íkovima njegovog zbrinjavanja, nego ─çe se i vlastitom proizvodnjom podmiriti dio tro┼íkova energije, ┼íto je iznimno va┼żno za odr┼żavanje konkurentnosti proizvodnje. Uz bioplin kao nusproizvod, nastaje i toplinska energija koja se mo┼że koristiti za plasteni─Źku proizvodnju i su┼íare te organsko gnojivo.