Doga─Ĺanja

Ekspanzija obnovljive energije spušta cijene
Solarni panel

Novi podaci pokazuju da Njema─Źka i dalje izvozi elektri─Źnu energiju unato─Ź tome ┼íto su ugasili sedam nuklearnih reaktora. U isto vrijeme Bloomberg je objavio da nastavljena ekspanzija obnovljive energije u Njema─Źkoj spu┼íta cijenu elektri─Źne energije.

15 milijuna eura vrijedna investicija

Agrokor je u makedonskoj Strumici otvorio otkupno-distributivni centar vrijedan 15 milijuna eura. Novootvoreni centar prote┼że se na 13.000 m2 i zapo┼íljava vi┼íe od 250 zaposlenika, a slu┼żit ─çe za distribuciju preko 60.000 tona vo─ça i povr─ça u zemlje ─Źlanice Europske unije te na rusko tr┼żi┼íte.

Hrvatska vrlo dobra

Svjetska turisti─Źka organizacija, UNWTO, objavila je podatke o svjetskom turizmu u 2010. godini. Izvje┼í─çe UNWTO Tourism Highlights 2011. daje dobar uvid u turisti─Źka kretanja, a najva┼żniji podatak svakako je sna┼żan oporavak nakon pada uzrokovanog velikom krizom na svjetskoj razini.

Peto profitabilno tromjese─Źje zaredom
Chevrolet Volt; ┬ę GM Corp.

General Motors je izvijestio o dobiti od ─Źak 3,2 milijardi dolara ostvarenoj u prvom tromjese─Źju. To je peto tromjese─Źje zaredom u kojoj je ostvarena dobit, pa je GM definitivno na dobrom putu oporavka, nakon ┼íto je u jeku krize bio prisiljen zatra┼żiti pomo─ç Savezne vlade.

Ve─ç ulagali u ameri─Źke vjetroelektrane
Solarni panel

Google je objavio da ─çe ulo┼żiti oko 5 milijuna dolara u jednu od najve─çih solarnih elektrana u Njema─Źkoj. To ─çe biti njihova prva investicija u obnovljive izvore energije u Europi.

Prihodi porasli na 67,3 milijarda eura
Metro

Metro, tre─ça po veli─Źini maloprodajna grupa u svijetu, izvijestila je u da su joj prihodi i zarada u 2010. porasli na ve─çini tr┼żi┼íta, ali je prognoza za teku─çu godinu tek uvjetno optimisti─Źna.

Porast od rekordnih 15,1 posto

Obujam me─Ĺunarodne trgovine prvi je puta u prosincu pro┼íle godine prema┼íio razine zabilje┼żene prije krize a u cijeloj 2010. me─Ĺunarodna je trgovinska razmjena porasla za rekordnih 15,1 posto, objavio je ugledni nizozemski institut CPB.