Doga─Ĺanja

Rujansko izdanje Perspektiva, ─Źasopisa Zagreba─Źke Inicijative,u svome sredi┼ínjem dijelu, donosi analizu bankarskog sektora u Hrvatskoj u razdoblju krize te propituje budu─çe scenarije razvoja. Je li hrvatski bankovni sustav me─Ĺu najkonkurentnijiim dijelovima hrvatskog gospodarstva? Vezano uz nove trendove, analiziramo kretanje i budu─çnost Bitcoina kao, govorilo se, nove svjetske valute. Govorimo o velikim sportskim doga─Ĺanjima kao mogu─çim poticajima gospodarstvu kroz proizvodnju i potro┼ínju. Donosimo analizu eti─Źnog bankarstva i banaka u sjeni, a u ovome broju mo┼żete ─Źitati i o islamskom bankarstvu, podijeljenim mi┼íljenjima ─Źlanica G20 vezano uz strategije razvoja te o brojnim drugim temama, besplatno, u PDF ina─Źici.

Lipanjsko izdanje ─Źasopisa Perspektive donosi analizu energetskih strategija Hrvatske, ali i Europske unije. Koji ─çe izvori energije prevladavati u budu─çnosti? Kako se pozicionirala Hrvatska na energetskome polju te u kojoj smo mjeri energetski neovisni, saznajte u intervjuu s ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom. Govorimo i o kretanju stopa ekonomskog rasta Rusije baziranog upravo na izvozu energije, ali i o energentima kao uzroku sukoba. Analizirali smo komparativne prednosti Hrvatske, geolo┼íko-energetske te industrijske potencijale. ─îitajte i o ukidanju bankarske tajne u Austriji i Luksemburgu, poreznim oazama u Frankfurtu te brojnim drugim temama, u besplatnom PDF izdanju ─Źasopisa Perspektive.

Nove Perspektive, ujedno jubilarno deseto izdanje, donose veliku analizu industrijske strategije Hrvatske i usporedbu sa strategijom Europske unije do 2020. godine, kao i prijedloge za njeno pobolj┼íanje. Analiza se nastavlja ─Źlankom o novoj industrijskoj revoluciji, ulozi tehnologije i napretku zemalja. Govorimo i o opasnostima mogu─çeg izostanka investicija u hrvatsko gospodarstvo, prednostima i nedostatcima privatizacije, potrebi profesionalnog lobiranja u Europskoj uniji, kao i o aktualnim problemima eurozone. Ove i druge zanimljive rasprave ─Źitajte besplatno u PDF ina─Źici.

U posljednjem izdanju Perspektiva za 2013. godinu ─Źitajte o strate┼íkim smjernicama za razvoj Hrvatske dr. Dine Ivana Dogana. Analizirali smo budu─çnost Europe i Europske unije, kao i ulogu njema─Źke kancelarke Merkel u europskoj politici. U ovome broju usporedili smo razine razvoja turzima u Austriji, ┼ávicarskoj i Hrvatskoj, a govorimo i o razvoju poljskog modela ekonomije kao primjer Hrvatskoj. Cijeli broj dostupan je besplatno u PDF ina─Źici.

Sredi┼ínji dio sedmog broja na┼íe publikacije Perspektive zauzima intervju s dr.sc. ─Éurom Njavrom i njegov program oporavka gospodarstva. Analizirali smo skandinavski model efikasne dr┼żave, a govorimo i o turizmu kao mogu─çem pokreta─Źu rasta. U ovom broju ─Źitajte i o nepristranosti kreditnih (rejting) agencija, migracijama u Europskoj uniji, poreznim oazama i drugim zanimljivim temama dostupnima besplatno u PDF ina─Źici.

U sedmom broju Perspektiva govorimo o ulaganjima kao pokreta─Źu razvoja gospodarstva. Publikacija donosi i analize najavljenih planova investicija u dru┼ítvene projekte u Hrvatskoj. Poseban osvrt posve─çen je starenju stanovni┼ítva i demografskoj analizi na┼íe zemlje. Izdvajamo i tekstove o krizi eurozone, ekonomskim stajali┼ítima Njema─Źke i Francuske, naporima u ja─Źanje eura te o ekspanziji Kine. Cijeli broj dostupan je besplatno u PDF ina─Źici.

Novi broj Perspektiva donosi nam osvrte i komentare na mnoge aktualne teme. U ovom broju dotaknuli smo se demografskih problema s kojima se Hrvatska suo─Źava, mo┼żete ─Źitati i o reformama koje bi nova vlada trebala provesti, kao i pogledati ─Źija gospodarstva ─çe u bliskoj budu─çnosti igrati klju─Źne uloge. Tu su i brojni drugi ─Źlanci o raznim zanimljivim temama, a svi su dostupni besplatno u PDF ina─Źici.

Novu godinu do─Źekujemo s novim izdanjem na┼íe publikacije Perspektive. U ovom broju pro─Źitajte za┼íto nam se oporavak ovoga puta ne mo┼że temeljiti na zadu┼żivanju, dossier o slabljenju hrvatske prera─Ĺiva─Źke industrije, dotaknuli smo se demografskih problema s kojima se Hrvatska suo─Źava, a tu su i brojni drugi ─Źlanci o raznim zanimljivim i aktualnim temama. Cijeli broj je dostupan besplatno u PDF ina─Źici.

Izdan je i tre─çi broj Perspektiva, na┼íe tromjese─Źne publikacije. U ovom broju opet mo┼żete ─Źitati o brojnim zanimljivim temama, a me─Ĺu ostalim izdvajamo tekstove o novoj geopolitici hrane, prijetnji bankrota dr┼żave, za┼íto su ideje Johna Maynarda Keynesa opet aktualne itd. Cijeli broj dostupan je besplatno u PDF ina─Źici.

Na više od 100 stranica
Na više od 100 stranica
Izdan je drugi broj Perspektiva, u kojoj mo┼żete ─Źitati o brojnim temama, poput hrvatske industrijske politike, brodogradnje, pristupanja Hrvatske Europskoj Uniji itd. Cijeli broj dostupan je besplatno u PDF ina─Źici.